Eef Haandrikman      Racing Pigeons

 

 

 

 

 

November 2010,

 

In 2008 al een aantal Heremans Ceusters duiven aangeschaft zoals,

Kl Zoon uit den Euro, dochter uit het super kweekkoppel broer Hestia x dochter uit de Goeie 209 x Dochter Olympiade.

uit dit koppel heb ik een geweldige zoon gekweekt 14 x mee 13 prijzen waarvan verschillende mooie kopprijzen. 


 

in 2009 6 jongen van uit de beste Heremans Ceuster duiven van Ab Jurriens waarmee ik een 2e Nat. Mates la Jolie heb behaald 8 x mee 6 prijzen een zusje 8x mee 7 prijzen een jonge doffer ook 8 x mee en 7 prijzen deze is jammer genoeg door de roofvogel gepakt. De anderen zitten inmiddels allen in het kweekhok.


 

Nieuw

 

Rechtstreeks van de fam. Eijerkamp 

 

Zoon uit Rossie x Regina 

 

3 kleinkinderen uit de lijn Doutzen, Rossie x Spinneke x De gouden Smeulders, Olympiade x Tamara.

 

Kl dochter uit Zoon Olympiade x Mimi en Lichte blauwe (Olympiade x Goudklompje) x Valerie

 

6 Klein kinderen uit  (Rossie x Spinneke)

rechtstreeks Karel Ceusters

 

1 uit broer van Den Euro, 2 Kleinkinderen uit Rossie x Spinneke

 

 

Zoon uit Janine de vader is "The Beautiful" deze komt uit de vader en moeder van den Euro,

x moeder is dochter van De Jan x super vlieger.


Jonge duiven 2009

 

2009 een geweldig seizoen. Ik ben met 59 jongen aan de start verschenen en heb na 11 vluchten 46 jongen overgehouden, met een gemiddelde prijzen percentage van 45%. Na de selectie zijn de jongen met 5, 6, 7, en zelfs 8 prijzen overgezet naar het vlieghok, deze zullen zich in 2010 verder moeten gaan bewijzen.

 

 Een onvergetelijke gebeurtenis dit jaar was toch wel de 2e Nationaal Sector 3 vanuit Mantes La Jolie en dit van 13.000 duiven.
De duiven,

In 2000 gaat Kees van Tent Becking (oud buurman) met zijn gezin verhuizen naar Friesland en verkocht al zijn vliegduiven, dit was voor ons een mooie gelegenheid om aan een stel goede duiven te komen. Voornamelijk Janssen / Verbart duiven. Deze keuze bleek een goede keuze te zijn, een jaar later werd dit bevestigd door een 1e NPO Bourges van 10.000 duiven en diverse 1e prijzen. Enkele duiven van Kees zijn nu nog de stamkoppels van het hok 5 zusjes maken deel uit van mijn kweekduiven deze zijn zeer goed bruikbaar voor kruisingen.

 Afgelopen jaren hebben we diverse duiven duiven  gekocht, de rassen van Loon van de fam. Eijerkamp en van Jos van Roon Sr & Jr en ook enkele Heremans Ceusters verhuisden mee, vorig jaar hebben wij 6 duiven Heremans Ceusters aangeschaft van kring genoot Ab Jurriens uit Zutphen. Later meer hierover.

 


 


Eef Haandrikman  |  eef.haandrikman@kpnplanet.nl